Militair Pistool (alleen voor leden)

Schijven voor Militair Pistool en Service Pistol wedstrijden

Maandag 25 september schieten we de Militair Pistool wedstrijd. Deze zal beginnen zo rond half acht.

De inschrijving opent ongeveer één week vóór de wedstrijd.

Om mee te doen met deze wedstrijd moet je reserveren. Hoe je kunt reserveren staat in de e-mail die we je enige tijd geleden hebben gestuurd. Weet je niet meer waar je je moet aanmelden, stuur een email naar het secretariaat. We sturen je dan een e-mail met de link naar de aanmeldpagina.

De MP en SP wedstrijden worden druk bezocht dus: je kunt je inschrijven voor één wedstrijd per avond. Wil je zowel groot kaliber als klein kaliber schieten kijk dan op de avond van de wedstrijd of er nog ruimte is.

Schrijf je in voor twee wedstrijden dan wordt de laatste inschrijving, zonder melding, verwijderd!

Het verloop van de wedstrijd (let op, er is geen proefserie en er wordt tussen de stages niet geteld/geplakt):

StageAfstandSchotenSchijf/schijvenTijdHouding
serie 125 mtr613 minutenstaand
serie 220 mtr6115 secstaand
serie 320 mtr3 + 3212 secknielend
serie 415 mtr2 + 2 + 239 secstaand

De bijbehorende schietschijf is: 3201/60 en 3201 zie hieronder

Schijven voor Militair Pistool en Service Pistol wedstrijden

Verloop van de wedstrijd:

  • Serie 1. Vanaf de 25 mtr. lijn verschiet je jouw zes schoten uitsluitend op één schijf in de toegewezen tijd van 3 minuten. De houding is staand, enkelhandig. Bij telling mogen er niet meer dan zes gaten in de schijf zitten. Zijn het er meer dan zes dan vallen de hoogst te waarderen schoten af.
  • Serie 2. Vanaf de 20 meter lijn verschiet je weer zes schoten op één schijf. Hier heb je nu 15 seconden de tijd voor. De houding is staand, enkelhandig. Bij telling mogen er weer niet meer dan zes gaten in de schijf zitten. Zijn het er meer dan zes dan vallen de hoogst te waarderen schoten af.
  • Serie 3. Je blijft op de 20 meter lijn. Je verschiet weer zes schoten, maar nu op twee schijven, drie per schijf. Hier heb je 12 seconden de tijd voor. De houding is knielend, enkelhandig. Met de vrije hand mag niet gesteund worden. Bij telling mogen er weer niet meer dan zes gaten in de twee schijven zitten, drie per schijf. Zitten er in één schijf meer dan drie gaten, dan vallen de hoogst te waarderen schoten af.
  • Serie 4. Nu loop je naar de 15 mtr. lijn waar je negen seconden de tijd krijgt om zes schoten te lossen op drie schijven. Denk erom op ieder schijf twee schoten. De houding is staand, enkelhandig. Bij telling mogen er nu niet meer dan zes gaten in de drie schijven zitten, twee per schijf. Zitten er in één schijf meer dan twee gaten, dan vallen de hoogst te waarderen schoten af.